Pasca IB

Erm..IB...


Aku dah lama tak update blog aku ni. Ingt hari tu nak update pas BTN. Skali result IB aku kuar.

X lepas.

32 je.

Aku redha je lah. Honestly, aku tak sedey. Sebab aku percaya, Dia Maha Mengerti.

Tipulah 2 tahun ni aku tak nak fly. Aku dah cuba sedaya upaya aku. Rezeki aku bukan di sana. Rezeki aku dalam Malaysia.

Ibu ayah aku. Of coz lah, harapan menggunung. Tapi bukanlah aku nak keciwakan mereka. Sejak UPSR sampailah SPM, result aku cemerlang jugaklah. Boleh ar dibanggakan.

Tapi IB aku.

Haih.




Hancus kot.



Recheck pon, naek 1 je. 33. Malas aku nak hurai lebih2. Naek 2 pon x lps jgk. Hahahahaha.



Tak apalah, selagi niat nak smbg belajar tu masih ade,nak berjaya dalam hidup masih kuat. Kat mana-mana pon boleh berjaya. Tak semestinya kat US je aku boleh berjaya.

Tak apalah. Let bygone be bygone. Ada hikmah sume tu. Aku just nampak hikmah tu sikit2 je skrg.


Currently, just waiting for Petronas verdict. VP lah. Dulu masa 2007 tak cakap pn nak terminate (mmglah waktu tu Dr.Rusti), tetiba nak terminate lak (iyelah, skrg Puan J.)

X fair ar. Klu aku tau mcm ni, dh lama aku menangis kt JPA. Tapi rezeki aku dengan Petronas jugak. Just aku harap, dye dapat putuskan cepat skitlah. Kalau nak terminate, cakap awal2 n bagi keputusan tu cepat2. Klu nak smbg lagi, ckp jugak cepat2. Jgn ar tolak n tarik aku mcm lembu pulak. Iyelah. Aku tau aku x lps. Tapi aku nak jgk smbg belajar.

Bab kawan lak. Time senang, sume serbu.

Time susah.

Boleh kira dengan jari je. Nak lagi senang, ley kira dengan GDC.

Tapi tu sume normal lah. Adat manusia. Yang buruk sume buang. Nak yang bagus2. Yang cantik2. X apalah. Nak buat macam mana. Hidup mcm rodakan.. Cuma roda aku bukan Roda Impian macam korang lah. Hehehehe.

X apalah. Aku tunggu jelah keputusan Petronas. Yang baik buruk. Sume datang dari Dia. X kan nak lawan tokey kot. Terima jelah.


Apa-apa hal pon, aku tak nak mudah mengalah. Aku masih ada impian yang ingin aku kejar.

Aku jugak ingin berjaya.

Doakan aku yer. Aku pon akan doakan ko jugak. Kita doa sama-sama ye? ^__^

P/S: M, mau naek 3series lagi. Cpt2 sihat ye!

6 p/s:

ARe-TEh August 10, 2009 at 9:12 AM  

anis2...sabar,,,mesti ad hikmah nya tu...try la apply smbg kt UTP..blh kn ? sni ad kos Geoscience..Petroleum n geology pun ad...=)

AXiS ZAC August 10, 2009 at 10:57 AM  

hey...

wats life if we werent fucked once???

haha...

be strong anis...

u can do it...

we all can do it...

look forward from now on...

look backwards when in doubt...

den look forward again...

fallen apples are not always rotten...sometimes it's sweeter than the others...

let's prove it to them k bro...

all the best...

godspeed...

THE ARIF August 10, 2009 at 12:10 PM  

dahsyat...
boleh kira dengan gdc..

p/s: dah lama tak baca post blog hang...

i.Z.z.A.t.Y August 10, 2009 at 12:14 PM  

babe.b strong ok? we are all here 4 u :)

fatiehah August 10, 2009 at 6:59 PM  

kita tidak memperolehi apa yang kita inginkan, kita mendapat segala yang kita perlukan..

ada hikmah di sebalik apa yang berlaku.. :)

angah kan tough..hehe.. :p

wanie August 10, 2009 at 9:13 PM  

ye..doa same2..wani sntiasa doakan semua..."-"