I love my uni life!

Pergh.Dah lama giler aku x tulis blog aku ni.Nasib baek ar benda ni dok dlm online,klu sangkut kt almari rumah aku,mau saje mak aku bakar kat luar.HAHAHAHA.

Finally,aku masuk universiti!Yeah! *Hip Hip Horray!* Giler lama aku kena tunggu nak masuk uni. Pas SPM, kena masuk Sek. Sri KeDU ar utk IB.Dah ar x lepas nak pg USA.HAHAHAHA.Then,kena tunggu lagi more or less 8 bulan. Dengan verdict drpd Petronas lah and kerja dgn ING,aku rase mcm berbaloi je x pegi US.HAHAHA.Sengal tol tahap lembu.Orang lain berlumba-lumba nak pg overseas,aku plak dah sia2kan peluang yang ade.Dah lah,abaikan jelah kisah lalu.Now,mari kita bukak buku baru in my life!

Tanggal 20.02.2010,aku pg ke Miri,Sarawak.Naek MAS tu,haha.Mcm org asli kat Afrika je yang x pernah naek flight.Hikhik.Pernah ar naek,tp Airasia je kan,ape barang ade,slain pramugari2 diorg yang pakai mekap tebal sekaki-2.Geli aku tengok,mekap skit2 sudey.Klu dah buruk tu,nak buat mcm mn,aku boleh ar trime seadanye.Tp klu mekap tebal2,yang cantik pon blh jadi buruk.HAHAHA.Naek MAS best,sebab ade makanan.HAHAHA.Mmg aku ni sengal.Since aku kerja kat ING ni,aku rasa,aku jadi mcm ultra-nasionalis ar.More to semangat kenegaraan,tp still,x nak pakai Proton,nak BMW.Yang lain aku okey je.KOT.So,aku nak prone to barang2 buatan Mesia je.HAHAHA.Klu aku ade terbeli barang import tu,tegur2 ar.HAHAHA.

Pas naek flight 2 jam 15 minit,yang delay kt KLIA tu x kira ar.Klu nak kira jugak,tmbh ar lagi sejam.Aku pon pelik,MAS ni slalu delay.Ape kes?Kapal terbang dah tue ke?Klu dah tue,apelagas,tukar ar.Kata MH,Malaysian Hospitality.Tapi klu dah delay sebab teknikal or ape ntah kejadah,baek masukkan plane to dalam sepital.X pon,kedai jual besi timbang.Then beli kapal terbang baru.X nak Airbus,Boieng ade.X nak 2-2,beli kat Proton,soh Proton buat sejibik 2.Limited edition for MAS only.

Sampai je airport Miri,aku surrender aku punya passport.Cewah,mcm pg overseas lak,maen bagi2 passport gitu.Red kaler erk,biru2 x maen ar.Lantak ar ape orang nak kate,jnj aku ade passport merah dan aku guna dah.HAHAHA.Btw,Miri pon over the sea gak.HAHAHA.Aku pegi Curtin Uni of Tech dgn Fatin Hamimi a.k.a Amy and Azrul Nisyam a.k.a Syam.Diorg pon same kes dgn aku.^_^.Kuar2 je dari ambik luggage,kitorg kena sambut dgn Miqdad, Mao and Azmir.Mmg aku salute kat diorg ar,willing to ambik kitorg kat airport Miri yang jauh dr Curtin. Mmg friendly tahap gaban ar.Luka lama aku makin hilang.Mmg hepi ble kenal diorg ni.Pastu ble sampai Curtin Village pon,jumpe senior2 yang sempoi thp dewa ar.Syaha,Jingga,Ammar,Chong,Prem,Nizwan,Ghapam,Sedut,sume ar senang citer.Mmg best.X sangka diorg baek gler and semangat kekitaan tu wujud.Klu ar diorg x ade,mati terkangkang ar aku kat sini.Mao and Miqdad bawak pegi CTR ar,pegi Bintang Mall ar.Budak2 lain ajak maen basketball ar.Cewah,setlh sekian lama aku x bersukan,aku masih lagi fit(kononnya).X mcm Ammar,HAHA,cramp(btl x aku eja ni?) punggung mase maen.HAHAHA.Miqdad mmg baek tahap gaban ar,siap tolong aku mop bilik and ruang tamu aku.Owe u 1 dude!

Pastu,pegi orientation lah.Mmg busan tahap lembu nak tido.Aku,Amy and Syam sebulat suara and mengambil ketetapan untuk tidak menghadiri start week kecuali utk urusan penting saje.Syaha and others pon cakap,orientation x penting.Maen basketball lg best.Kan Syaha?HAHAHAHA.

Siyes ar,Curtin mmg a new phase in my life.Not only new but also interesting and happening too!!!Weeeee~~~~

Pastu semalam aku ade so-called klas ar,just briefing je dr Mr.TCL pasal chemistry 142.Naseb baek briefing je.And today aku ade klas for the 1st time.Mmg best lah,pas 8 bulan aku x blaje,tetiba plak aku blaja.Mana x mengagau aku nak mengingat.Nasib baek aku ade Amy,Syam,Deklin,Kash,Ustaz,Hafiz,Mamat n others utk tolong aku cope dgn study aku.Well guys,we still have 3 years to go.So,let's stick together and strive for the excellent and better pay salary from Petronas.Hikhik.

Wlupon jauh dari ceruk KL,Miri still ttp best!(Minus the nyamuk2 yang besar mcm anak ayam)

But the best part is the SENIORs!I really love them for their kindness!Deep in my heart,I never feel like this.Thanks for making me as a part of the family!

Owe u guys and gals 1!Love u guys and gals!And for my batch,u guys and gals ar the bomb!XOXOXO!

I love my uni life!
Optimus Prime,the symbol of friendship.^_^


1 p/s:

AXiS ZAC March 3, 2010 at 5:51 PM  

gud 4 u bro...wish me well as well... :P